فناوري نانو در آموزش و پرورش

این تالار برای دوستانی ايجاد شده که به تازگی با "نانو"، "دانش نانو" و "فناوری نانو" آشنا شده اند.

فناوري نانو در آموزش و پرورش

پستتوسط amirswt » پنج شنبه 28 ژانويه 10 - 15:57

قبلا گفتگویی با این عنوان در تالار ها مطرح شده بود که در واقع خبری رو منتشر کرده بود.

viewtopic.php?f=3&t=662&start=0

من سوالی دارم، به نظرتون تا چه حدی میتونیم در کتابهای مدرسه این مباحث رو بگنجونیم؟

عجله ای برای بحث نداریم و میتونیم از جهات مختلف بهش نگاه کنیم.
منتظر دیدن نظراتتون هستم.
چه بخت بلندی است فهمیدن اینکه زمینی که بر آن ایستاده ای، نمی تواند بزرگتر از مساحتی باشد که پاهایت روی آن قرار گرفته است.
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

تاريخ عضويت: پنج شنبه 01 ژانويه 70 - 03:30

Re: فناوري نانو در آموزش و پرورش

پستتوسط Victory » شنبه 30 ژانويه 10 - 15:17

سلام
حتي اگه در حد ابتدايي هم توضيح داده بشه واقعا عاليه
خيلي از دوستاي من حتي نميدونن نانو يه مقياسه!و همونطور كه خودتون هم ميدونين خيليها اونو با نان و پنير اشتباه ميگيرن!!!!!!!! :D :D :D
Victory
کاربر جدید

پستتوسط arhm1364 » شنبه 30 ژانويه 10 - 15:21

بیان نتایج در دانش آموزان میتونه باعث علاقه بشه ! ولی دلایل اصلی پیش آمدن این پدیده ها توضیح دادنش برای دانش آموز مشکل است .
بدی دیگر این میتونه باشه که دانش آموز فکر کنه نانو یه چیزیه که از اول میتونه بره سراغش ولی این در حالی است که تا وقتی که علوم پایه کاملا فهمیده نشود ، نانوکار نمیشه شد !!!
arhm1364
کاربر جدید

تاريخ عضويت: چهارشنبه 06 ژانويه 10 - 17:44

پستتوسط amirswt » شنبه 30 ژانويه 10 - 15:48

بچه های مدرسه ای این فرصت رو دارند که همزمان با شروع دانش اندوزی در زمینه های علوم (زمین شناسی، زیست،‌ فیزیک و شیمی) نگاهشون رو بنیادی تر کنند و به مفاهیم پایه ای نانوفناوری توجه داشته باشند.
به نظرم با این روند، میشه اهمیت پیوند های شیمیایی و ماهیت اونها رو بیشتر مشخص کرد.
چه بخت بلندی است فهمیدن اینکه زمینی که بر آن ایستاده ای، نمی تواند بزرگتر از مساحتی باشد که پاهایت روی آن قرار گرفته است.
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

پستتوسط Victory » سه شنبه 02 فبريه 10 - 14:55

اره واقعا
تازه وقتي هم كه يه چيزي رو تو كتاب درسيت ميخوني و بعد ميفهمي كه اين مطلب با نانو توجيح ميشه كلي ذوق ميكني و مشتاق ميشي كه بيشتر راجع بهش بدوني
Victory
کاربر جدید

پستتوسط mmtam52 » چهارشنبه 03 فبريه 10 - 19:28

سلام
من خودم یه دانش آموزم
به نظر من نشان دادن نتایجی که از این علم و فناوری حاصل می شود ، خیلی می تواند بچه ها را به نانو علاقه مند کند
به خصوص بیان قابلیت هایی که می تواند منجر به بروز خواص و نتایجی در آینده شود (یعنی خواصی خیلی بالاتر از آنچه امروز داریم) ، بسیار مؤثر خواهد بود
mmtam52
کاربر جدید

پستتوسط jingool » پنج شنبه 04 فبريه 10 - 08:46

سلام
به نظرم جالبه که تو کتابامون از نانو بنویسن. یعنی میشه تو کتابای راهنمایی هم نوشت؟ یا فقط دبیرستان؟ تو چه درسهایی؟
jingool
کاربر جدید

تاريخ عضويت: پنج شنبه 04 فبريه 10 - 08:08

پستتوسط hooman69 » جمعه 05 فبريه 10 - 10:51

سلام...!
من یه جا خوندم قراره توی کتاب شیمی 2 یکم راجع به نانو بنویسن
برای کتابای راهنمایی فک نمیکنم بنویسن چون در حالت عادی و مدارس معمولی احتیاج به دانش قبلی داره که توی کتابای راهنمایی نیست و تو دبیرستان می خونید.
hooman69
کاربر جدید

پستتوسط ElyasX » جمعه 05 فبريه 10 - 18:38

به نام خدا
سلام
...
البته درحال حاضر هم نانو تدریس می شود ... اگر اشتباه نکنم در یک صفحه از کتاب شمی3 با عنوان بیش تر بدانید!
فقط گفته اند که فلورن و به نانوتکنولوژی هم مربوط می شود!
همین بس است.

تدریس فن آوری نانو برای دانش آموزان یعنی سطح عمومی کار جالبی است و خیلی سخت...
چون 95درصد معلمان فیزیک و شیمی اطلاعاتی خاک خورده دارند...
وچیزی نمی دانند.
پس نخست نانو برای معلمان باید نهادینه شود سپس دانش آموزان.
فن آوری نانو گسترده است و نمی شود معلمان مانند درس های دیگر با کتاب بسیار مسخره!
حفظ کنند و بیایند توضیح بدهند.

در مورد فیزیک یک مثال.
نظریه ریسمان و مبانی ابرَها(ابر فضا و ابر گرانش و ابرتقارن و ...) حدود 70 سال پیش بیان شده است یعنی قبل تولد معلمان دوره حاضر.
ولی اینقدر عقب افتاده هستند که هنوز هیچ چیز نمی دانند.(این تازه در مورد معلمان دبیرستان ها نمونه و تیزهوشان است.) دیگر معلمان از مناطق محروم شاید که...
در حال حاضر معلمان فیزیک نیوتونی را درست درک نکرده اند بلکه براساس قوانین گالیله ای توضیح می دهند...
البته فکر می کنند که براساس ریاضیات دیفرانسل است ولی دیدشان و نظرگاه شان گالیله ای است...
---
ان شا الله درست می شود.
یاحق
xm4nx_102
- - - - - - - - - - نام کاربری من زین پس x102x96x
- - - - دوستان اهل مشهد که مایل هستند در گروه تحقیقاتی باشند >

y! ID ; x102x96x

http://ghadir14.blogspot.com
ElyasX
کاربر جدید

پستتوسط amirswt » شنبه 06 فبريه 10 - 10:30

جناب ElyasX
1-
منظورتون این بود که در مدارس همون یک صفحه به عنوان نانو تدریس میشه؟
2-
اگر نوشته "فلورن"، اشتباهه، درستش فولرین هست. (یا فولرن)
*
تا جایی که من اطلاع دارم، الآن باشگاه نانو و دو یا سه مرکز دیگه در حال تدریس نانو در مدارس و برای دانش آموزان هستند.
کرج، مشهد، شیراز و از همه متمرکز تر و بیشتر در تهران، دوره های نانو برای دانش آموزان رو تجربه کرده اند. البته سمنان هم از این مقوله جدا نیست و فکر میکنم اراک هم چنین تجربه ای داشته باشه. اگر در شهر دیگه هم دوره ای برگزار شده، در ادامه ی این گفتگو اطلاع بدید.
*
البته دوره های ضمن خدمت برای معلمان هم برگزار میشه.
علاوه بر این برای آموزش و سنجش معلمین داوطلب تدریس نانو هم کارهایی انجام شده.
*
باز هم علاوه بر این، کتابهایی برای دانش آموزان تهیه شده.
نانو از نو، نانودانشمندان و نانو دستاورد ها، کاربردهای نانو در ...، آزمایشهای ساده در مقیاس نانو و چند کتاب دیگه.
این کتابها برای معلمها هم مرجع مناسبی هستند.
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

پستتوسط Victory » شنبه 06 فبريه 10 - 14:23

سلام
من حق رو به elyas xميدم
من تقريبا جواب هيچ كدوم از سوالام راجع به نانو رو نتونستم از معلمام بگيرم
در ضمن بايد بگم كه همون يه صفحه بيشتر بدانيد هم براي ما توضيح ندادن!!!
و اينكه تو شيمي 2 نوشته فولرن ولي به نظر من توضيحات اين يه صفحه نميتونه بچه ها رو واسه بيشتر دونستن راجع به نانو تشويق كنه
Victory
کاربر جدید

پستتوسط basiri » شنبه 06 فبريه 10 - 20:41

چون 95درصد معلمان فیزیک و شیمی اطلاعاتی خاک خورده دارند...

الیاس جان میشه مستندات خودت را ارایه بدی؟ یا این هم مستنداتش تو اداره آمار آموزش پرورش مرکز موجوده؟
ببخشید من خیلی رک برخورد میکنم....اما استفاده از درصد (که یک بیان دقیق از آمار است) تبدیل به یک جور متلک انداختن شده.
ما نباید جو گیر جریانی شویم که به راحتی تو چشم ملت نگاه میکنه و آمار دروغ میگه... انتظار من از قدیمی ترین و فعالترین عضو باشگاه نانو این است که علمی تر صحبت کنه و واژگان درست و علمی برای بیان منظورش استفاده کنه. واگر هم جو زده یا احساساتی میشه علم را فدا نکنه

بصیری
basiri
کاربر جدید

پستتوسط amirswt » شنبه 06 فبريه 10 - 23:52

دوست عزیز Victory
شما میتونید به مدرسه پیشنهاد کنید که کلاسهای نانو رو برای شما یا حتی برای معلم هاتون برگزار کنند و یا حداقل منابع مناسب برای معلم ها و یا دانش آموزان مدرسه تهیه کنند. در ضمن، میتونید این وبگاه و تالارهای گفتگو رو به دوستان و معلم هاتون معرفی کنید تا اونها هم عضو بشن و بتونن اطلاعاتشون رو با بقیه به اشتراک بگذارند و در بحث ها هم شرکت کنند. این کار باعث میشه یک نوع "هم افزایی" در اطلاعات همه ی ما ایجاد بشه. مخصوصا این که الآن یک تیم ویژه دارند بحثهای تالار ها رو پیگیری میکنن و به سوالات جواب میدن.
مقالات وبگاه باشگاه نانو، خبرنامه ها، کتابهایی که در پست های بالاتر معرفی کردم و ...

*

من فکر میکنم خیلی از معلم های مدرسه ها از نانو اطلاعات زیادی ندارند. البته این خیلی برمیگرده به مجموعه ی افرادی که من با اونها در ارتباط هستم.
البته حوزه ی فعالیت من تهران و چند شهر بزرگ ایران عزیزمونه، و تصور میکنم در مناطقی که از منابع اطلاعاتی دورتر هستند و از منابع آنلاین هم خیلی کم استفاده میکنند، اطلاعات معلم ها بسیار ناچیز باشه.

*
ولی این حرکتی که در پست های قبلی گفتم، شروع شده و امیدوارم روزی برسه که طبق آمارهای رسمی، 95 درصد معلم ها در مورد نانو اطلاعات خوبی داشته باشند.

البته امیدوارم که اون 5 در صد باقیمونده هم دانشمندان نانو باشند!!!
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

پستتوسط ElyasX » يکشنبه 07 فبريه 10 - 18:43

به نام خداوند جان و خرد
سلام
...
آنچه من گفتم مستندات ندارد مگر اینکه انچه به عنوان خاطره در ذهنم نقش بسته است را بر روی لوحی برای شما ارسال کنم.(در مورد جریان دروغ گوی آمار و ... هم در گذشته ای نچندان دور از من خواستند تا دیگر بحث سیاسی نکنم و این درخواست اجرا می شود چون بجا و درست است در سایت علمی.)

پس بگذار تا گویمت از خاطره ای چند خود زندگانی خود.
که دو سال نخست دوران دبیرستان من به خاطر آنکه در زمینه هایی از معلمان بیش تر می دانستم نمراتم ...
نمراتی که در مقابل خودم 20 بود در کارنامه 17 می آمد و دبیران محترم می فرمودند 20 برای امامزاده است به شما ...
این ها دبیران شیمی و فیزیک و... و دبیران پرورشی(در مورد سیاست) بودند.
این را به تعریف از خود ربط ندهید چون می دانم بیش تر کاربران این چنین دورانی را حداقل یک سال گذرانده اند.
و من نمونه ای بارز نیستم!
----- البته مستندات آنچه در خاطره آوردم موجود است بفرمایید تا نشان تان دهم.
من در ناحیه ی 3 آموزش و پرورش شهر مقدس مشهد درس می خواندم در ... اطلاعات بیش تر اگر برای تان مهم بود پست خصوصی.
و ...
این البته در مدرسه ختم نشد بلکه پژوهش سراهای دانش آموزی و خوارزمی و ... هم!
استادان راهنمای پژوهش سراهای دانش آموزی... داوران جشنواره ی دانش آموزی خوارزمی...(البته فقط دانش آموزی.برای نمونه دانش آموزانی که در جشنواره ی بین المللی روسیه مقام دوم بودند در داوری مرحله ی ناحیه ای خوارزمی دانش آموزی رد شدند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! مثال از دیگران آوردم تا به خود ستایی نینجامد.
و البته مستندات این هم موجود است. هم در مدارک و مستندات خوارزمی و هم آموزش و پرورش مشهد. اگر بخواهید و دنبالش باشید می توانم نشان تان دهم. البته حضوری اگر مشهد هستید!)
به هر حال خوش نمی گذشت زندگانی اجرایی علمی مان.
بماند.

البته دلیل ناراحتی شما جناب basiri از این سخنان من چیست؟
اگر خود شما دبیر آموزش و پرورش هستید که شاید استثنا باشید وگرنه آنچه گفتم تجربه ی خیلی از دانش آموزان است که می خواهند کارهایی غیر از درس خواندن انجام دهند... از فعالیت های سیاسی گرفته تا علمی و ... .
(دبیری نمره ی دانش آموز خود را نداد به این دلیل که او را در دفتر بسیج دانش آموزی دیده بود! البته این هم خاطره ای مشاهده شده از جانب من از یکی از دوستانم بود. مستند این هم خود آن دبیر است که هنوز زنده است ولی بازنشسته بیایید تا معرفی کنم.)
و .....................................
------------------------------------------------
و در مورد کلاس های آموزشی از طرف باشگاه نمی توان سخن گفت چون کاری ارزشمند است.
واین باز ربطی به تربیت معلم و ... ندارد.
اگر این را بخواهیم در نظر بگیریم باید بگویم دوتا از انجمن اسلامی های دانش آموزی مشهد هم این چنین کلاس هایی دو سال پیاپی دایر کرد. و سال سوم مدیر مدرسه به این دلیل که این ها دانش آموزان انجمن اسلامی دانش آموزی (نه دانشجویی!) بودند ممانعت کرد!

که البته هردو ناحیه ی 3 مشهد بودند. و این ربطی به آموزش و پرورش نداشت که رییس ناحیه حتی حتضر نشد که نامه ای به آن گروه بدهد برای یک مکان و ... البته آن زمان باشگاه هم خیلی فعال نبود.

و دیگر بماند تا نظرات شما.

یاحق
xm4nx_102

y! ID ; x102x96x

ElyasX
کاربر جدید

پستتوسط ElyasX » يکشنبه 07 فبريه 10 - 18:48

و من از خوارزمی و پژوهش سرا ها گفتم تا بدانید جامعه ی آماری کوچکی را بررسی نکرده ام.

و البته آن 5 درصد سخنانم هم از دبیرانی هستند که مستقیم وارد تربیت معلم نشده اند یا اینکه مشترک بین دانشگاه ها و دبیرستان ها تدریس می کنند که بیش تر برمی گردد به دوران پیش دانشگاهی.
که کلاس هایی هم در سطوح پایه برای شان در نظر می گیرند.

y! ID ; x102x96x

ElyasX
کاربر جدید

بعدي

بازگشت به به من بگو نانو چيست؟

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان