حضور در ناحیه ی فرو سرخ

محلی برای بحث های تخصصی دانشجويان و دوستان قدیمی باشگاه

حضور در ناحیه ی فرو سرخ

پستتوسط himety » جمعه 29 ژانويه 10 - 10:25

سلام

حتماً میدونید که با نانو می توان رنگ طلا را تغیر داد (زرد . سبز . قرمز و ...)
که این ناشی از تغیر انرژی نور بازتابی میشود

حالا می خواستم بدونم که آیا می شود آنقدر انرژی بازتابی این نور ها را کم کرد تا باز تاب آن به جای حضور در ناحیه ی مرئی در ناحیه ی فرو سرخ تولید شود؟ :?: :?:
خدمت دوست عزیزمون himety سلام عرض میکنم.
به جمع نانوآموزان ایرانی خوش اومدید.
*
هنوز که کسی جوابی به این پست نداده.

پیشنهاد میکنم وقتی به جواب رسیدیم، در مورد کاربردهای این پدیده هم صحبت کنیم. چه بشه این کار رو کرد،‌و چه نشه!

دوست عزیز این که پرتو فرو سرخ تولید شود یعنی یک جهش عظیم حیف که نمی توانم ارزش این چیز را بیان کنم ولی اگه به این برسم می شود خیلی کارها کرد ; که تجسم آن هم غیر ممکنه انجام داد :D
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط himety در دوشنبه 01 فبريه 10 - 18:49 .
himety

تاريخ عضويت: جمعه 29 ژانويه 10 - 09:48

Re: حضور در ناحیه ی فرو سرخ

پستتوسط amirswt » شنبه 30 ژانويه 10 - 10:00

خدمت دوست عزیزمون himety سلام عرض میکنم.
به جمع نانوآموزان ایرانی خوش اومدید.
*
هنوز که کسی جوابی به این پست نداده.

پیشنهاد میکنم وقتی به جواب رسیدیم، در مورد کاربردهای این پدیده هم صحبت کنیم. چه بشه این کار رو کرد،‌و چه نشه!
چه بخت بلندی است فهمیدن اینکه زمینی که بر آن ایستاده ای، نمی تواند بزرگتر از مساحتی باشد که پاهایت روی آن قرار گرفته است.
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

تاريخ عضويت: پنج شنبه 01 ژانويه 70 - 03:30

پستتوسط arhm1364 » شنبه 30 ژانويه 10 - 13:13

منم مانند amirswt از بیان شدن این سوالات استقبال میکنم. هر چند بهتر بود این بحث در ادامه بحثی که راجع به رنگ نانوذرات بیان شده بود ادامه پیدا میکرد :http://www.nanoclub.ir/forum/viewtopic.php?f=11&t=715
با این تفاسیر شما به نحوی در سوال خوتون جواب سوالتونو دادید :
تغییر رنگ مواد با کوچک شدن سایز به علت تغییر انرژی فوتون (بسته های انرژی) بازگشتی از ماده است .

حالا چی باعث این تغییر انرژی میشه ؟
آیا انرژی آنقدر زیاد می شود که نور وارد محدوده فرا بنفش شود ؟
آیا انرژی آنقدر کم می شود که نور وارد محدوده فروسرخ شود ؟
arhm1364
کاربر جدید

تاريخ عضويت: چهارشنبه 06 ژانويه 10 - 17:44

پستتوسط himety » دوشنبه 08 فبريه 10 - 15:57

سلام دوستان ببخشید من داشتم یک کار تحقیقاتی رو موج فرو سرخ می کردم که نمایشگاه نانو در استان یزد بر پا شد و متوجه شدم که با نانو می توان طلا را به رنگ دیگری تولید کرد
و حالا این سوال برای من ایجاد شده که آیا اصلا امکانش هست که به جای نور پرتو فرسرخ ایجاد شود؟؟؟
جواب این سوال برای من بسیار مهم است پس دوستانی که جواب من را می دانند حتماً لطف کنند و یک راهنمایی کنند انشا الله که از خجالتتون در بیایم:

تصوير
himety

پستتوسط amirswt » سه شنبه 09 فبريه 10 - 13:33

کاربر گرامی، himety
لطفا برای پاسخ دادن از گزینه ی ارسال پاسخ استفاده کنید و پست های قبلی رو ویرایش نکنید تا ترتیب سوال ها و پاسخ ها به هم نریزه و پیگیری مطالب مشکل نشه.
چه بخت بلندی است فهمیدن اینکه زمینی که بر آن ایستاده ای، نمی تواند بزرگتر از مساحتی باشد که پاهایت روی آن قرار گرفته است.
*(فرانتس کافکا) *
amirswt
کاربر جدید

تاريخ عضويت: پنج شنبه 01 ژانويه 70 - 03:30

پستتوسط arhm1364 » شنبه 20 فبريه 10 - 00:35

دوست عزیز من شما حتما میدانید که توزیع امواج الکترومغناطیس در بازه ای از فرکانس اتفاق می افتدو توزیعش به این صورت است که در یک فرکانس پیک داریم و اگر فرکانس امواج در 400 تا 700 نانومتر باشد چشم انسان قادر به تشخیص این امواج است ، اما این به این دلیل نیست که جسمی را که ما سبز رنگ میبینیم ، امواجی در محدوده مادون قرمز یا فرابنفش تولید نکند، اما شدتش کمتر است.

حالا شما دوست عزیز ، این احتمال را میتوانید در نظر بگیرید و با استفاده از فیلترهای مخصوص تنها اجازه امواج فروسرخ را به ذره تان بدهید.
arhm1364
کاربر جدید

پستتوسط chemicalboy » شنبه 20 فبريه 10 - 09:12

درسته
اگر در گستره نور مرئی بتشه یعنی اینکه کمی هم نور می تواند در گستره فرابنفش هم داشته باشد.
ولی من از شما می خوام بپرسم آقای arhm1364 آیا شما مطمئنید که میشه با فیلتر های مخصوص همچین کاری کرد؟
chemicalboy
کاربر جدید

تاريخ عضويت: جمعه 29 ژانويه 10 - 13:50

پستتوسط himety » دوشنبه 22 فبريه 10 - 22:53

توسط chemicalboy » شنبه 20 فبريه 10 - 09:12
درسته
اگر در گستره نور مرئی بشه یعنی اینکه کمی هم نور می تواند در گستره فرابنفش هم داشته باشد.
ولی من از شما می خوام بپرسم آقای arhm1364 آیا شما مطمئنید که میشه با فیلتر های مخصوص همچین کاری کرد؟

دوست عزیز من خودم هم دیده ام برای دوربین ها فیلتر هایی استفاده می شود که از فرابنفش جلو گیری می کند فکر می کنم که برای ناحیه ی مرئی چنین فیلتری باشد :mrgreen:
himety

پستتوسط himety » دوشنبه 22 فبريه 10 - 23:06

توسط arhm1364 » شنبه 20 فبريه 10 - 00:35
دوست عزیز من شما حتما میدانید که توزیع امواج الکترومغناطیس در بازه ای از فرکانس اتفاق می افتدو توزیعش به این صورت است که در یک فرکانس پیک داریم و اگر فرکانس امواج در 400 تا 700 نانومتر باشد چشم انسان قادر به تشخیص این امواج است ، اما این به این دلیل نیست که جسمی را که ما سبز رنگ میبینیم ، امواجی در محدوده مادون قرمز یا فرابنفش تولید نکند، اما شدتش کمتر است.

حالا شما دوست عزیز ، این احتمال را میتوانید در نظر بگیرید و با استفاده از فیلترهای مخصوص تنها اجازه امواج فروسرخ را به ذره تان بدهید.

پس امیدی به تولید نور فرو سرخ نداشته باشم ؟ : :?:
آیا نمی شود جسمی از طریق نانو تولید کرد که بیشتر فورو سرخ تولید کند تا امواج رنگی؟ :roll:
himety

پستتوسط arhm1364 » پنج شنبه 25 فبريه 10 - 14:47

himety دوست عزیزم ، قبل از اینکه من یه سوال آخرتون پاسخی بدهم دوست دارم به شما پیشنهاد کنم که به تاپیک های دیگر که در کلوپ مطرح میشود هم مراجعه کنید و در آن ها هم شرکت کنید. که اگر این مهم توسط شما انجام شده بود شاید این مورد دیگر برای شما سوال نبود.

جواب سوال شما بله (البته با مسایل خودش، یعنی حداقل از لحاط تئوری امکان پذیر است) است. لطفا پست های زیر را کامل مطالعه کنید و نتیجه ای که گرفتید را برای همه پست کنید :

شعاع بور، معیاری برای دسته بندی نانومواد؟ viewtopic.php?f=11&t=725
نامرئی viewtopic.php?f=14&t=739&start=0

با تشکر فراوان
arhm1364
کاربر جدید

بازگشت به پیشکسوتان و دانشجویان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان