هیچ میدونستید که از رنگ و طرز انعکاس نور لایه های نازک میشه ضخامت لایه را حدس زد ! ! یعنی با کاهش ضخامت از میکرومتری به نانو متری رنگ ماده عوض می شه من هنوزم مشتاقانه منتظر علت این پدیده هستم
می میدانیم که ذرات در ابعاد نانو بر خاصیت کوانتومیشان عمل می کنند (غالب شدن آثار کوانومی() و در اینجا هم فکر کنم به این دلیل رنگ نانو مواد تغییر می کنه که ما وقتی اونو کوچک می کنیم خاصیت کوانتومی یا دوگانگی می گیره و این باعث میشه که در گاف های انرژیش(نظریه نواری در فصل آخر فیزیک پیش1)الکترون ها قرار بگیرند و وقتی به نوار خودشان بر می گردند باعث میشه طول موجی از نور رنگی متفاوت را صادر کنند !
موفق باشید !!!!!!
بازم موفق باشید
در ضمن ازتون می خوام چون این نظر منه اگه یکی مطمئنه که جواب اصلیش پیه به منم بگه !
بازم موفق باشید !
سلام دوستان ! امیدوارم به وبلاگ من سر بزنید !!! اینم آدرسم :www.quantooom.blogfa.com
به احتمال قوی بحث کردن راجع به تغییرات خواص کوانتومی در اثر کوچک تر شدن ذرات ، سنگین خواهد بود و تنها نکته ای که از این تغییرات را ما نتیجه گیری میکنیم که تو فهمیدن پدیده تغییر رنگ برای ما مهم است ، تغییر انرژی فوتون ( بسته های انرژی) بازگشتی از ماده است .
به عبارت دیگه رنگی که ما میبینیم در واقع موجی الکترومغناطیس( ) با طول موجی حدود 400 تا 700 نانومتر است که محدوده ای است که توسط چشم انسان دیده میشه و به نام محدوده مرئی یا نور مرئی نامیده میشه .
حالا چه اتفاقی می افته که ما جسمی را قرمز میبینیم ؟
چون تو تالار دانشجویی . پیشکسوتان هستیم فرض را بر این حقیقت میگذاریم که تمام دوستان پیش دانشگاهی خوندن ( دوستانی که نخوندند بازم میتونند تو بحث شرکت کنند ) و با نظریه نواری آشنا هستند !!!
این که انرژی فوتون تغییر پیدا میکنه ( یا به عبارتی دیگه طول موجش عوض میشه باعث تغییر رنگ در مواد میشه ؟؟؟
حالا یه بور یا انیشتن یا شرودینگر یا هایزنبرگ یا .... پیدا بشه و یه سیم برق بین انرژی فوتون ( طول موج نور) ، نظریه نواری و تغییراتشان با نانوساختار بکشه و مسئله را حل کنه !!!!
دوست عزیز tabatabaei درست که نانو ذرات در ابعاد زیر 100 نانومتر قرار دارند ولی باند انرژی یا نوار ممنوعه موضوعش فرق داره و فاصله باند انرژی می تواند برای نانو ذرات در محدوده نور مریی قرار داشته باشه. علت تفاوت کردن رنگ نانو ذرات با کوچک تر شدن این است که هر چه نانو ذره کوچک تر میشه، باند انرژیش بزرگ تر میشه پس طول موج های برزگ تر را میتواند جذب کند، برای همین است که هر چه ذره کوچک تر میشه رنگی که بازتاب میدهد کم انرژی تر میشود.